Poze: Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad

48047626400
48047636401
64047644802
64047654803
48047666404
48047676405
64047684806
48047726407
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 8 poze in total.
Din Baile Tusnad, urmand poteca marcata cu punct rosu, ajungem dupa putin timp la Bastionul Apor. Pe acest traseu, cei aflati la tratament sunt indrumati pentru o cura de miscare si aer.

Ridicat in anul 1872, nu a indeplinit niciodata un rol strategic, este doar un punct de belvedere. Langa ramasitele turnului, care are un aspect deosebit de romantic, a fost amenajat un loc de odihna.

Daca ne continuam drumul pe poteca, pe versantul vestic al muntelui Puciosu, dupa ce ocolim o vale abrupta, ajungem in scurt timp pe varful Ludmila. Aici nu mai gasim pavilionul de odinioara, ci doar o antena tv. Printre copaci putem admira insa o frumoasa priveliste asupra statiunii.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Baile Tusnad
14.03.2007. Copyright © 2007 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Stanca Soimilor - Baile Tusnad
Stanca Soimilor - Baile Tusnad (28.02.2004 - 12 poze) la 0,97 km
Stancile Turnuri - Baile Tusnad
Stancile Turnuri - Baile Tusnad (28.04.2008 - 6 poze) la 1,22 km
Lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana (19.03.2006 - 22 poze) la 2,91 km
Lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana (19.02.2004 - 9 poze) la 2,91 km
Tinovul Mohos
Tinovul Mohos (10.05.2004 - 4 poze) la 3,07 km
Pilisca Mare - Baile Tusnad
Pilisca Mare - Baile Tusnad (28.04.2008 - 24 poze) la 3,25 km
Piatra Soimilor - Bixad
Piatra Soimilor - Bixad (18.04.2010 - 12 poze) la 3,83 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 14,66 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 24,3 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 24,87 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Turnul Apor la 0,01 km
Turnul Apor - Baile Tusnad
Izvorul de apa minerala Rezes la 12,36 km. Izvorul de apa minerala Rezes
Capela Sfantul Iosif la 31,86 km. Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei.
Izvorul de apa minerala Delloi la 30,99 km. Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Piatra Zimbrului la 9,15 km. Piatra Zimbrului - Ciuperca de piatra
Cioboteni la 26,58 km. Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri.

Comentarii

  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.
  • Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.
  • Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Frumoasa biserica.
  • Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Interesante piramide.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Foarte frumos locul.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • In pe, out picture.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Baile Tusnad la 0,31 km, Carpitus la 2,95 km, Bixad la 4,87 km, Tusnadu Nou la 5,63 km, Ozunca-Bai la 7,7 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.