Videoclipuri cu locatii din apropiere
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 9,82 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 32,29 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Stanca Piatra Zimbrului la 0,01 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos.
Capela romano-catolica din Delnita la 36,44 km.
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime.
Varful Oituz-Izvor la 34,07 km.
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani.
Varful Bodoc la 11,5 km.
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic.
Tinovul Apa Rosie la 24,68 km.
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Cascada Nasolea la 38,77 km.
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al
muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al
paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de
cascada.
Comentarii
Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze.
Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.Interesante piramide.Found it in a short trip on New Year's Day.Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Si te intalnesti in incinta pesterii sus-mentionate, fata in fata cu ursul, ce faci?Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.Am depus geokretul geokopacz03.Frumoasa biserica.Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.Florin, Lumi si usmile. Nice place.Am fost la acest POI.Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un
drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la
drumul national DN75, unde exista si un indicator.Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.Merita cautata. IN - Breloc si pix.Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.