Poze: Cheile Varghisului iarna

64097634800
48097676401
48097696402
64098494803
64098544804
64098724805
64098754806
64098774807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Cheile Varghisului
23.02.2008. Copyright © 2008 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 76 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Carstul din Surducul Varghisului
Carstul din Surducul Varghisului (23.05.2004 - 12 poze) la 0,06 km
Pestera Mare de la Meresti - Surducul Varghisului
Pestera Mare de la Meresti - Surducul Varghisului (02.07.2004 - 18 poze) la 0,11 km
Surducul Varghisului
Surducul Varghisului (01.05.2004 - 15 poze) la 0,2 km
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului (24.02.2008 - 15 poze) la 0,25 km
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra (07.09.2006 - 10 poze) la 4,83 km
Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului. Zona a fost declarata rezervatie naturala pentru protectia carstului.
Baile Chirui
Baile Chirui (01.04.2004 - 6 poze) la 9,84 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cheile Varghisului iarna la 0,12 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 22,32 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Via ferrata iarna - Varful Seii la 26,41 km
Daca am retinut bine, aceasta este deja a sasea oara cand urc pe traseul de via ferrata amenajat pe stancile varfului Seii, in apropiere de Harghita Madaras. Desi prognoza meteo anunta vreme frumoasa, peisajul este acoperit de un cer innorat.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Pestera Orban Balazs la 0,12 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Poarta secuiasca la 11,47 km. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Inima fagului la 22,32 km. Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Omul de piatra la 40,6 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Borsaros la 24,63 km. Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion.
Biserica reformata la 42,86 km. Biserica reformata - Goagiu

Comentarii

  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze. Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Recomandam publicarea pozelor cu latimea sau inaltimea minima de 640 pixeli.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.
  • Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Meresti la 6,66 km, Lueta la 7,37 km, Aldea la 9,21 km, Comanesti la 9,47 km, Baile Chirui la 9,54 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.