Poze: Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului

64098824800
64098854801
48098866402
48098876403
48098896404
64098904805
64098914806
48098926407
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 15 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Cheile Varghisului
24.02.2008. Copyright © 2008 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera Mare de la Meresti - Surducul Varghisului
Pestera Mare de la Meresti - Surducul Varghisului (02.07.2004 - 18 poze) la 0,21 km
Carstul din Surducul Varghisului
Carstul din Surducul Varghisului (23.05.2004 - 12 poze) la 0,22 km
Cheile Varghisului iarna
Cheile Varghisului iarna (23.02.2008 - 12 poze) la 0,25 km
Surducul Varghisului
Surducul Varghisului (01.05.2004 - 15 poze) la 0,3 km
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra (07.09.2006 - 10 poze) la 4,64 km
Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului. Zona a fost declarata rezervatie naturala pentru protectia carstului.
Baile Chirui
Baile Chirui (01.04.2004 - 6 poze) la 10,03 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cheile Varghisului iarna la 0,2 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 22,56 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Via ferrata iarna - Varful Seii la 26,54 km
Daca am retinut bine, aceasta este deja a sasea oara cand urc pe traseul de via ferrata amenajat pe stancile varfului Seii, in apropiere de Harghita Madaras. Desi prognoza meteo anunta vreme frumoasa, peisajul este acoperit de un cer innorat.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Pestera Orban Balazs la 0,22 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Coloanele de bazalt de la Racos la 23,13 km. Coloanele de bazalt de la Racos
Casa fluturilor tropicali Praid la 49,3 km. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Tinovul de la Fantana Brazilor la 38,68 km. Tinovul de la Fantana Brazilor
Izvorul Varvapai la 26,59 km. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Ruinele Bisericii Veres la 37,67 km. Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic.

Comentarii

  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Pacat ca nu am luat aparatul foto.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Meresti la 6,49 km, Lueta la 7,35 km, Aldea la 9,07 km, Craciunel la 9,32 km, Comanesti la 9,36 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.