Poze: Sfinxul si cascada Bucias

64070714800
64070724801
64070744802
64070754803
64070774804
64070804805
64070814806
64070854807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Vrancei
13.05.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga (17.06.2012 - 18 poze) la 16,25 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (17.06.2012 - 16 poze) la 16,51 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Cascada Putnei
Cascada Putnei (27.05.2010 - 17 poze) la 18,97 km
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.
Cheile Tisitei
Cheile Tisitei (27.05.2010 - 40 poze) la 21,13 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti (13.05.2012 - 12 poze) la 22,1 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (26.10.2013 - 16 poze) la 23,59 km
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna (12.09.2011 - 24 poze) la 40,19 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 16,67 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 52,61 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 63,22 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascada Bucias la 0 km
Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 38,88 km. Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni.
Capela Ciciola la 44,31 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Grota sulfatara Turia la 47,58 km. Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilor Bodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m.
Planul inclinat la 39,54 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna.
Cascada Valea Zanelor la 39,33 km. Cascada Valea Zanelor - Covasna

Comentarii

  • Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • E Harghita 40 GeoKret.
  • Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Scutaru la 5,83 km, Poiana Sarata la 9,7 km, Harja la 10,46 km, Manastirea Casin la 11,56 km, Ferestrau-Oituz la 11,58 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.